Haberler

Anasayfa / EMİNE ERDOĞAN, ÇİFTÇİ KADINLARLA DOMATES TOPLADI


EMİNE ERDOĞAN, ÇİFTÇİ KADINLARLA DOMATES TOPLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ata tohumlarından üretilen domateslerden topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti.

Emine Erdoğan, Ayaş'ın Akkaya Mahallesi'ndeki domates tarlasında, ata tohumlarını toprakla buluşturan kadın çiftçilerle bir araya geldi.

Tarlaya girerek ata tohumlarından elde edilen domatesleri tek tek toplayan Erdoğan, çiftçi kadınlarla sohbet etti. Erdoğan, domatesin yanı sıra patlıcan, kabak, taze soğan gibi tarladaki diğer yerli ürünlerden topladı.

Üreticiler, ata tohumundan üretilen domateslerin raf ömrünün diğer ürünlere oranla kısa olduğundan salça, sos, domates suyu, turşu ve sporcu içeceği gibi ürünler yapılarak değerlendirilmesi için girişimlerde bulunduklarını aktardılar.

Ata tohumu ile yerel üretim yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "En büyük hayalim inşallah bunun yaygınlaşması. Tabii üreticiye daha cazip hale getirilmesi için gayret edeceğiz, çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Emine Erdoğan, kimyasal kullanılmadan doğal üretim yapılmasını desteklediklerini söyledi.

Himayesinde yürütülen "Ata Tohumu" projesinin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Üretici istediği zaman gidip bu ata tohumlarından alıp ekebiliyor. Bu da uzun zamandır yapmak istediğimiz bir şeydi, çok şükür. Şimdi hedefimiz bunu yaygınlaştırmak, tohumları üretici ve tüketiciyle buluşturmak." ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan, domatesi çok sevdiğini belirterek kadın girişimcilerden kurutulmuş domates yapmalarını istedi.

 

KIŞLIK MENEMEN YAPIMINA EŞLİK ETTİ

Emine Erdoğan, daha sonra çiftçi kadınların kışlık menemen yapımına eşlik etti.

Odun ateşinde yanan geleneksel salça kazanının başına geçen Erdoğan, menemen yapan kadınlara yardım etti. Ayaş domatesinin özelliği ve menemenin yapılışına ilişkin bilgi alan Erdoğan, burada hazırlanan menemenin tadına baktı. Erdoğan, daha sonra çiftçi kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Foto Galeri