Anasayfa / 37-KIRMIZI BACAKLI KİLİS SARMISAĞI
| Çeşit İsmi (varsa sinonimleri) | Kırmızı Bacaklı Yöresel Kilis Sarımsağı |
| Tür adı (Latince ve Türkçe) | Allium sativum L. - Sarımsak |
| Orjin Bölgesi (İl-İlçe vs) | Kilis |
| Gen kaynağı olarak bağışlayan | Kilis Merkez Sebze Üreticileri Birliği |
| Yerel Çeşit Tescili için çalışmanın yapıldığı Enstitü ve yıl | Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 2020 |
| Çeşit Sahibi Kuruluş | Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü |
| Bitki Genel Özellikleri | Küçük dişli, dik ve güçlü büyüyen, gövde ve baş bileşim yerlerinde antosiyanin varlığı var. |
| Yaprak Özellikleri | Orta yatıklıkta ve normal yeşil renkli. |
| Çiçek yapısı | Yalancı gövde olarak bir çiçek sapı yoktur. |
| Meyve Özellikleri | (Baş) Küçük yapılı, küçük dişli, iki taraftan basık, kırmızımsı beyaz dış kabuğa sahip, sarımsı et ve pembe kabuklu. |
| Yetiştirme Şekli | Açık alan, yeşil ve baş sarımsak tüketimi için |
| Morfolojik Özellikleri | Güçlü bitki, dikine büyür. |
| Tarımsal Özellikleri | Erkenci, yeşil sarımsak olarak tüketilmeye uygun. |
| Tüketim Şekli | Sofralık, Yeşil Sarımsak |
| Yetiştirilebilecek bölgeler | Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi |
| | |
| | |